Varmepumper

Varmepumper fra KK Service

Noe av det mest effektive og fornuftige du kan gjøre for å redusere energikostnader og kutte klimautslipp, er å bytte fra fossil oppvarming til fornybar energi. Har du elektrisk oppvarming eller parafinkamin i dag, vil det være gunstig å bytte ut dette med en luft/luft-varmepumpe. Parafinkaminen eller panelovnen kan eventuelt benyttes som supplement til varmepumpen på svært kalde dager.

For deg som har radiatorer eller vannbåren gulvvarme, vil det gunstigste være å skifte ut anlegget med en vann/vann-varmepumpe eller luft/vann-varmepumpe.

Vi bistår gjerne med installasjonen – som vil spare deg for penger og gi en jevnere varme i huset.

Fem gode grunner til å velge varmepumpe!

Varmepumper er en populær og spennende teknologi for å varme opp din bolig. Med det økende miljøfokuset har varmepumper blitt stadig mer i vinden. Ikke bare er de miljøvennlige – de er også økonomiske.

Lurer du på hvorfor du skal velge varmepumpe? Les om de fem gode grunnene her.

1. Økonomi

En varmepumpe er en betydelig investering ved kjøp og installasjon, men visste du at å kjøpe en varmepumpe kan være svært lønnsomt etter kun få år? En varmepumpe fungerer ved å hente varme fra den kalde luften utenfor, og blåse den inn i din bolig. For å gjøre dette trenger varmepumpen elektrisitet. Fordelen med en varmepumpe er at den produserer tre ganger mer varme enn den bruker kraft. Det vil si at den varmer opp tre ganger så effektivt, i forhold til en panelovn med samme strømforbruk. Du får altså den samme gode varmen, til en mye bedre pris.

2. Inneklima

Ved å installere en varmepumpe i din bolig kan du få en jevn innetemperatur, uten de store svingningene tradisjonell fyring kan gi. Ved tradisjonell fyring med ved og panelovner går mye av varmen rett opp i taket. Dette gjør at du må fyre mer for å oppnå en behagelig temperatur der du oppholder deg.

En varmepumpe fordeler varmen i hele rommet, og man oppnår en jevn og god temperatur. De fleste varmepumper har i dag et rensefilter, som gjør at man får filtrert bort støv og allergener fra luften. Noe som resulterer i et bedre inneklima.

 

3. Miljøvennlig

Når man bruker tradisjonelle fyringsmetoder, som panelovn og ved, går mye av kraften til spille. En varmepumpe kan være med på å gjøre ditt hjem mer energieffektivt, ved å holde en jevnere temperatur når du er til stede, automatisk senke temperaturen på dagtid når ingen er hjemme og benytte energien på en mer effektiv måte.

En varmepumpe trenger lite energi for å produsere mye varme. I Norge kommer også store deler av strømmen fra fornybare kilder. Ved å benytte strøm fra fornybare kilder er varmepumpen et svært miljøvennlig valg.

4. Air Condition

De fleste forbinder nok varmepumpe med å få en behagelig temperatur på kalde dager.

Det ikke så mange er klar over er at varmepumpen også kan reverseres, og fungere som en Air Condition. Dette gjør at du kan nyte varme sommerdager med en sval innetemperatur.

Siden inne- og utetemperaturen er relativt like i sommermånedene, er dette noe som kan gjøres med relativt lite strøm.

Dette gjør varmepumpen til en kostnadseffektiv måte å både varme opp og kjøle ned ditt hjem.

5. Barnevennlig

Har du noen gang tenkt på hvor lite barnevennlig det er å ha en oljeovn eller vedovn der hvor barn ferdes? De blir svært varme, og faren for å brenne seg er også tilstede.

Små nysgjerrige barnehender er lynraske når man ikke følger med.

Med en varmepumpe fjerner man dette problemet.

Varmepumpen monteres høyt på veggen, ute av barns rekkevidde.

I tillegg er en varmepumpe mye lettere og tryggere å operere for barn.

Temperaturen stilles enkelt fra fjernkontrollen, og kan trygt brukes uten oppsyn fra voksne.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 84 78 68